Ulubione warzywa i owoce Polaków – prezentacja online wyników „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”



U progu sezonu poznamy ulubione i najbardziej wyczekiwane warzywa i owoce. Potencjał sezonowości osłabia całoroczna dostępność świeżych warzyw i owoców, pozorne uniezależnienie naszej diety od pór roku (np. sałata i plasterek pomidora na kanapce przez cały rok). Przed nami najlepszy czas na budowę odporności i korektę nawyków. Pytanie: jak go wykorzystamy?

Plan konferencji:

– Ulubione warzywa i owoce Polaków – wyniki sondażu wśród dorosłych Polaków.

– Analiza konsumpcji warzyw i owoców w 5 najważniejszych posiłkach.

– 9 barier i 9 czynników sprzyjających konsumpcji warzyw i owoców.

– Komentarze ekspertów Kantar oraz KZGPOiW.

– Gość specjalny: Monika Stromkie-Złomaniec, dietetyk kliniczny

– Prezentacja wyników badań konsumpcji warzyw i owoców w kwietniu 2020 roku.

– Prezentacja Wskaźników „Wczoraj na talerzu” i Różnorodności Konsumpcji.

Tutaj można sprawdzić aktualne informacje o naszych ekspertach.

Wyniki skomentują przedstawiciele producentów warzyw, owoców i przetworów najczęściej spożywanych przez Polaków w kwietniu.

Streaming online odbędzie się pod linkiem https://transmisje.videopr.pl/kantar

Zapraszają: KZGPOiW oraz Kantar Polska.

Kontakt i pytana do uczestników: e-mail kuba.antoszewski@kantar.com







Poprzedni artykułPracownicy sezonowi – w regionie Płońska i Czerwińska nad Wisłą pomagają w ich zatrudnieniu
Następny artykułWieści z plantacji borówki. Chandler – przemarznięcia i migracja misecznika. FILM

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj