U progu sezonu poznamy ulubione i najbardziej wyczekiwane warzywa i owoce. Potencjał sezonowości osłabia całoroczna dostępność świeżych warzyw i owoców, pozorne uniezależnienie naszej diety od pór roku (np. sałata i plasterek pomidora na kanapce przez cały rok). Przed nami najlepszy czas na budowę odporności i korektę nawyków. Pytanie: jak go wykorzystamy?
Plan konferencji:
– Ulubione warzywa i owoce Polaków – wyniki sondażu wśród dorosłych Polaków.
– Analiza konsumpcji warzyw i owoców w 5 najważniejszych posiłkach.
– 9 barier i 9 czynników sprzyjających konsumpcji warzyw i owoców.
– Komentarze ekspertów Kantar oraz KZGPOiW.
– Gość specjalny: Monika Stromkie-Złomaniec, dietetyk kliniczny
– Prezentacja wyników badań konsumpcji warzyw i owoców w kwietniu 2020 roku.
– Prezentacja Wskaźników „Wczoraj na talerzu” i Różnorodności Konsumpcji.
Tutaj można sprawdzić aktualne informacje o naszych ekspertach.
Wyniki skomentują przedstawiciele producentów warzyw, owoców i przetworów najczęściej spożywanych przez Polaków w kwietniu.
Streaming online odbędzie się pod linkiem https://transmisje.videopr.pl/kantar
Zapraszają: KZGPOiW oraz Kantar Polska.
Kontakt i pytana do uczestników: e-mail kuba.antoszewski@kantar.com