W ramach kampanii „Budujemy populację owadów zapylających® ” Sumi Agro Poland zaprasza na zajęcia edukacyjne, które odbędą się 2 czerwca w szkole rolniczej zlokalizowanej...
Uprawa na zagonach ściółkowanych czarną folią, agrowłókiną lub agrotkaniną w ostatnich sezonach zyskuje na znaczeniu. Na tak wyściółkowanych zagonach sadzi się już nie tylko...
Szara pleśń (Botrytis cinerea) jest najgroźniejszą chorobą grzybową truskawki w tradycyjnej uprawie gruntowej ze względu na zmienność warunków i wpływ opadów. Poraża ona wszystkie...
Ciepła pogoda sprawia, że na rynku pojawia się coraz więcej truskawek. Lepsza jest też ich jakość. Większa podaż przekłada się jednak na niższe ceny....
Na to trudne pytanie starali się na spotkaniu Krajowego Stowarzyszenia Przetwórców Owoców i Warzyw (26 maja) odpowiedzieć Roman Ostasiuk z Real Partner i Adam...
Czy prognozowana niska podaż owoców borówki przełoży się na wysokie ich ceny w tym sezonie? Na taki scenariusz wskazują podstawowe prawa ekonomii. Z plantacji...
Ostatni z pomysłów, ale chyba nie najgorszy. Jest w nim ogromny potencjał. Dajmy rodakom możliwość spróbowania pierwszych borówek. Naszym sympatykom, smakoszom, ludziom opiniotwórczym, blogerom....
Mroźne noce w okolicach Czerwińska nad Wisłą zebrały ponure żniwo. Straty nie są jeszcze znane, ale szacunki mówią o utracie kilkudziesięciu procent plonu w...
Wśród najgroźniejszych i najbardziej powszechnych chorób malin wymienić należy szarą pleśń oraz zespół chorób powodujących zamieranie pędów malin. Obie choroby są na tyle powszechne,...
W dniu 26 maja w Warszawie odbyła się konferencja „Grunt to bezpieczeństwo – raport”. Jej organizatorem była firma Bayer. Spotkanie prasowe obfitowało w interesujące...

























