Sezon 2017 okazuje się bardzo trudnym dla producentów truskawek, zwłaszcza tych produkujących wysokiej jakości owoce deserowe. Najpierw chłodna i obfitująca w przymrozki wiosna z częstymi opadami deszczu a ostatnio wysokie temperatury.  To wszystko sprawia, że utrzymanie roślin w dobrej zdrowotności i kondycji nie wszędzie jest możliwe. Co jeszcze można zrobić by zapewnić dobrą zdrowotność i wysoką jakość truskawek. Zapraszamy na FILM.

Dlaczego sezon 2017 był taki trudny dla producentów truskawek?

Co zrobić po kwitnieniu by utrzymać jakość, smak i wysokie plony truskawek?

 







Poprzedni artykułKomunikat jagodowy BCS z dnia 2 czerwca 2017 roku
Następny artykułBorówkarze i pszczelarze – współpraca niosąca wzajemne korzyści

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj