Sok malinowy – to nasz hit




Zmienna opłacalność uprawy malin deserowych skłoniła Andrzej Łaniak z Wierzchowice koło Krośnic do poszukiwanie nowych, lepszych możliwości sprzedaży produkowanych owoców – postawiono na soki, dżemy oraz sorbety malinowe.

Produkcja malinowych przetworów szybko okazała się trafionym pomysłem, a wytwarzane w gospodarstwie przetwory zaczęły szybko zyskiwać coraz większe grono stałych klientów. W promocji producenta i jego wyrobów pomogła działającana tym terenie Fundacja Doliny Baryczy. Obecnie jej rolę przejęło stowarzyszenie „Partnerstwo dla Doliny Baryczy”. O tym jak produkuje się m.in. sok malinowy informuje w filmie A. Łaniak.

https://youtu.be/zIKe4PUSh1s


Osoby zainteresowane szczegółowymi informacjami dotyczącymi tego gospodarstwa odsyłam do czasopisma
Jagodnik 2/2013, w którym została opublikowana relacja z tego gospodarstwa.









Poprzedni artykułIntensyfikacja w uprawie borówki
Następny artykułJak opłacalnie produkować truskawki

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj