Gospodarstwo Agronom Berries specjalizuje się w produkcji owoców jagodowych, których łączny areał przekracza tu już 200 ha. W gronie liderów są borówka wysoka i jagoda kamczacka, ważne miejsce zajmują maliny i truskawki uprawiane w tunelach oraz jeżyna i czerwona porzeczka. Odwiedzając to gospodarstwo można się natknąć na wiele innowacji związanych z systemami uprawy jak też nowoczesnymi technikami zbioru.
Jagoda kamczacka w naszym gospodarstwie uprawiana jest na powierzchni 50 ha. W tym roku we współpracy z firmą Berry Innovation podjęliśmy się kombajnowego zbioru tych owoców. Efekty są bardzo zadowalające – mówi Paweł Dąbrowski, właściciel gospodarstwa. Owoce jagody kamczackiej wkrótce po zebraniu trafiają do mroźni. Będą później wykorzystane do produkcji soków oraz gotowych mrożonek, oferowanych do sprzedaży pod marka Jagodowi Pasjonaci.
Własna produkcja owoców jagodowych uzupełniana jest importem i w efekcie Agronom Berries może dostarczać do swoich odbiorców owoce jagodowe przez 365 dni w roku. Oferta świeżych owoców uzupełniają soki i przetwory z owoców oferowane pod marka Jagodowi Pasjonaci.