Rozpoczęły się Targi Sadownictwa i Warzywnictwa. Dziś z Konferencją Truskawkową



Dziś 10 stycznia rozpoczęły się Targi Sadownictwa i Warzywnictwa TSW – 2018. W Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie trwa największa branżowa impreza w Europie Środkowo-Wschodniej, dająca możliwość poznania innowacyjnych technologii i najświeższej wiedzy praktycznej z branży ogrodniczej. Na 18 000 metrach kwadratowych ponad 320 wystawców zaprezentuje bogatą ofertę środków produkcji.

 

Uroczyste rozpoczęcie miało miejsce o godzinie 10.00 kiedy to również ogłoszono wyniki tegorocznego Konkursu o nagrodę imienia prof. Szczepana A. Pieniążka, do którego w tym zgłoszono 7 innowacyjnych na rynku ogrodniczym produktów. Kapitała przyznała 3 równorzędne nagrody, które otrzymały:

  • Firma Jagoda JPS za samojezdny kombajn do zbioru owoców jagodowych OSKAR 4 WD
    Magdalena Placek z firmy Jagoda JPS z nagrodą na tle nagrodzonego kombajnu Oskar 4 WD

     

  • Firma Thermolux Chłodnictwo Klimatyzacja Marek Jędrzejczak za kaskadowy agregat chłodniczy propan/dwutlenek węgla typu CRU

    Marek Jędrzejczak z firmy Thermolux Chłodnictwo Klimatyzacja i nagrodzony schładzacz glikolu nowej generacji
  • Firma Palntalux Sp. Z o.o. za system specjalistycznego oświetlenia LED COB z regulowaną intensywnością emisji fotonów wraz z inteligentnym systemem informatycznym do zarządzania produkcja roślinną.

    Jakub Lachowski z firmy Palntalux Sp. z o.o. otrzymał nagrodę im. prof. Sz. Pieniazka za system specjalistycznego oświetlenia LED COB

TSW oprócz bogatej oferty wystawowej oferują wiele specjalistycznych Konferencji. Właśnie dziś 10 stycznia odbywa się V Konferencja Truskawkowa, która skupia szerokie grono producentów truskawek zainteresowanych rozwijaniem swoich upraw. Konferencja potrwa do godziny 14.30.

Dojazd na targi ułatwia specjalna, bezpłatna linia autobusowa z Dworca Zachodniego w Warszawie (przystanek od ul. Tunelowej).

Jutro kolejny dzień Targowy, zapraszamy do udziału! Poniżej pierwsze zdjęcia z Targów.







Poprzedni artykułZbiory truskawek w Hiszpanii nabierają tempa
Następny artykułKonferencja Perspektywiczne gatunki sadownicze – relacja (Cz. 1)