Jesienna nowość od Marwit – świeży sok z jabłek i jagody kamczackiej



Po upalnym lecie i orzeźwiających świeżych sokach Marwit z ogórkiem, czy rabarbarem, przyszedł czas na jesienną dawkę witaminy C. Świeży sok z jabłek i jagody kamczackiej to nowa, limitowana wersja soku, która pozostanie w ofercie polskiej marki do końca grudnia. Warto więc się spieszyć, aby spróbować jesiennej nowości. Jakie wartościowe składniki znajdziemy tym razem w butelce?

Jagody kamczackie są znane w medycynie ludowej głównie ze względu na swoje liczne walory prozdrowotne. Te niewielkie owoce o intensywnym, fioletowym kolorze pozwalają obniżyć ciśnienie, zmniejszają ryzyko zawału i zapobiegają anemii. Jagoda kamczacka wzmacnia odporność organizmu, spowalnia rozwój jaskry, działa też antybakteryjnie. Nic więc dziwnego, że Marwit wybrał właśnie ten owoc jako dodatek do jesiennej, limitowanej edycji soków.

Uderzeniowa dawka witaminy C od Marwit

Witamina C (kwas askorbinowy) to dobrze znany, naturalny środek wzmacniający odporność. Popularne źródła witaminy C to m.in. czerwone porzeczki, pomarańcze oraz kiwi. W tym roku Marwit postanowił zaskoczyć swoich klientów i zamiast dobrze znanych owoców wybrał jagody kamczackie, które mają dużą zawartość kwasu askorbinowego, a jednocześnie rzadko się pojawią na sklepowych półkach. Jagody kamczackie zawierają od 30,5 do 186,6 mg witaminy C na 100 g świeżej masy. Sok z dodatkiem tych owoców jest więc idealny na jesień, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.

źródło: informacja prasowa Marwit







Poprzedni artykułAnaliza soku komórkowego w uprawie truskawek – do czego się przydaje?
Następny artykułProjekt DOMINO, przede wszystkim dla upraw ekologicznych

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj