W ramach projektu Borówkowe Factory firma Ascrop przeprowadziła badania, aby pokazać, czym Julietta różni się od innych produktów dostępnych na rynku. Jedną z cech wyróżniających ten produkt jest zdolność szczepu LAS02 zawartego w Julietta do rozwoju w bardzo szerokim spektrum warunków (znacznie szerszym niż w przypadku chorób). Upał, wiatr, zimno, wilgoć, wysokie pH, twardość wody – parametry te nie mają prawie żadnego wpływu na skuteczność Julietta.

W projekcie Borówkowe Factory badano m.in. rozwój Julietta w porównaniu z konkurencyjnym drożdżowym produktem. Na zamieszczonym zdjęciu łatwo można zauważyć, że szczep LAS02 zawarty w Julietta ma znaczący wpływ na zwalczanie szarej pleśni. Niebieskie punkty oznaczają bardzo dynamiczny rozwój drożdży LAS02 na jagodach. Wato również wiedzieć, że drożdże LAS02 zawarte w Julietta pozostają na owocach nawet po zbiorach zabezpieczając owoce przez rozwojem patogenów grzybowych również w całym łańcuchu dystrybucji.

Bądźcie z nami podczas kolejnego już Borówkowego Factory 5 września – wkrótce ASCROP przedstawi więcej szczegółów i wyników dotyczących zastosowanie produktu Julietta w uprawie borówek.

———————————————

Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zwróć szczególną uwagę na stosowane zwroty wskazujące na rodzaj zagrożenia i symbole ostrzegawcze umieszczone w etykietach oraz przestrzegaj zalecanych środków bezpieczeństwa.






Poprzedni artykułBorówka ‘Chandler’ jak marzenie – wizyta w gospodarstwie Karola Binkiewicza
Następny artykułMuszka plamoskrzydła Drosophila suzukii – jak rozpoznać i czym zwalczać w borówce

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj